خداوند متعال می فرماید : « ... همچنان بنده ام با کارهای مستحب به من نزدیک می شود، تا آنجا که دوستشمی دارم . در نتیجه، گوش شنوایش، چشم بینایش، زبان گویایشو قلب دریابنده اش می شوم . اگر مرا بخواند، پاسخش دهم و اگراز من درخواست کند، به او ببخشم» . [رسول خدا صلی الله علیه و آله]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :13
بازدید دیروز :1
کل بازدید :4718
تعداد کل یاداشته ها : 41
103/2/29
4:43 ع

دندان های حساس : دندان های حساس دندان هایی هستند که در اثر محرک های متفاوت دچار درد و سوزش می شوند. حساسیت دندان ها محدودیت سنی ندارد، اما بیشتر در سن 20 تا 40 سال رخ می دهد. همچنین احتمال حساسیت دندان ها در زنان بیشتر از مردان است. هنگامی که واکنش دندان نسبت به محرک‌های حفره دهان مانند ترشی، شیرینی و یا سرما و گرما بیشتر از حالت طبیعی باشد.

 

دندانهای حساس

 

عامل مهم برای مقابله با محرک ها مینای دندان که سخت ترین بافت بدن می باشد، است. اگر مینای دندان نازک شود یا در اثر اسید از دست برود، دندان حساس می شود. حساسیت دندان دلایل متفاوتی می تواند داشته باشد، این دلایل می توانند پوسیدگی، جرمگیری بیش از حد و غیر اصولی، ساییدگی در اثر مسواک، دندان قروچه، تحلیل لثه و … باشد.

حساسیت دندان ناشی از ساییدگی : در صورت استفاده از مسواک های سخت و خشن و همچنین بکاربردن آن به صورت افقی و یا با فشار زیاد، دندان ها دچار حساسیت می شوند.

حساسیت دندان ناشی از دندان قروچه : افراد که عادت دندان قروچه دارند، فشار زیادی روی دندان هایشان اعمال می شود و دندان دچار ساییدگی و حساسیت می شود.

حساسیت دندان ناشی از جرم گیری : در صورتی که دندان فرد جرم زیادی داشته باشد و نیازمند جرم گیری شدید باشد، یا جرم گیری غیر اصولی انجام شود، دندان ها دچار حساسیت می شوند، زیرا ناحیه طوق که مینای بسیار نازکی دارد و ریشه که اصلا مینا ندارد، بعد از حذف جرم‌ها به‌طور مستقیم در معرض محرک‌های محیطی قرار می‌گیرد. حساسیت دندان پس از جرم گیری موقت است ولی در بعضی موارد ممکن است طولانی شود.

حساسیت دندان ناشی از پوسیدگی : در اثر رعایت نکردن بهداشت و هجوم باکتری ها مینای دندان خراب می شود و این پوسیدگی ها به مرور زمان به عاج دندان نیز می رسد و دندان دچار حساسیت نسبتا زیادی می شود. در موارد حساسیت ناشی از پوسیدگی دندان نسبت به سرما و گرما حساس می شود.

حساسیت دندان ناشی از خمیر دندان های سفید کننده : این خمیردندان ها چون ساینده هستند نباید زیاد استفاده شوند زیرا دندان ها حساس می شوند.

حساسیت دندان ناشی از تحلیل لثه : تحلیل لثه باعث اشکار شدن ریشه ها و در نتیجه حساسیت دندان می شود.

حساسیت دندان ناشی از مواد غذایی : استفاده بی رویه از مواد اسیدی، مثلا ماست که دارای اسیدلاکتیک است و یا نوشابه باعث اسیب به مینای دندان و در نتیجه حساسیت دندان شوند.

حساسیت دندان ناشی از ترک دندان یا پر کردگی : شکستگی دندان ممکن است تا ریشه هم پیشروی کند و دندان حساس شود.

درمان حساسیت دندان های حساس:

  • استفاده از مسواک های نرم جهت جلوگیری از حساسیت دندان
  • استفاده از نخ دندان جهت پیشگیری از پوسیدگی و نهایتا حساسیت دندان ها
  • درمان دندان قروچه جهت جلوگیری از حساسیت دندان
  • مصرف کمتر مواد غذایی شیرین یا ترش و اسیدی همچون لیموترش
  • مسواک دندان به مدت 2 مرتبه در روز با خمیردندان فلوراید دار جهت جلوگیری از حساسیت دندان
  • مراجعه به دندانپزشک هر 6 ماه یک بار جهت معاینه و جهت جلوگیری از حساسیت دندان

دندانپزشک , کلینیک دندانپزشکی ساغر